Meditasjon/mindfulness

Vi er alltid i bevegelse, som regel planlegger vi fremover mens vi gjør en ting, har vi allerede planlagt hva vi skal etterpå og kanskje etterpå der igjen. Det går automatikk i det. Når vi avslutter en arbeidsdag har vi ettermiddagen planlagt nesten i detalj. Vi blir stesset og urolig, av hendelser, mennesker og motstand vi møter. Med mindfulness kan vi lære å la dette passere. Vi lar oss ikke fange av det og ta all vår energi.

Vi glemmer å være her og nå, glemmer å være tilstede i øyeblikket. Føle, sense og være, akkurat her og nå. Dette må vi øve oss på.  I en hektisk hverdag med lite tid til å slå av tankestrømmen er meditasjon et godt virkemiddel til avspenning og indre ro. Med Mindfulness har vi mulighet til å komme i kontakt med vår medfødte kompetanser, som pusten, kroppen, hjertet, bevisstheten og kreativiteten.

Vitenskap viser at hjerne og kropp slapper mer av med meditasjon, mer enn med vanlig hvile. Vi blir friskere, det er påvist gjennom forskning at meditasjon stimulerer immunsystem og hjerne. Meditasjon er en over 2000 år gammel tradisjon, som gir oss økt velvære og ro. En bedre kontakt med kroppen. Målet med meditasjon skal ikke være å løse noen problemer eller situasjoner. Men å være med ett med alt slik det er, en indre ro og aksept til ting som de er. Med deg selv som du er. Det vil gi en økt avslappelse i hele systemet ditt. Og en mye bedre hjertekontakt.

Vil du lære meditasjon? Ta kontakt og vi finner din tid <3 Både grupper, privatpersoner og bedrifter.

Jeg har fått og kan gi undervisning i Empatistjernen som er en meditasjonsmodell utviklet av Jes Bertelsen ved Vækstsenteret i Danmark. Jes Bertelsen har gått i lære hos store læremestere som Bob Moore og Tulku Urgyen. Empatistjernen har stor fokus på hjertet og hjertets visdom. Derifra kan du forankre deg der du er i ditt liv.

Det er veldig viktig i møte med meditasjon og mindfullnes å ha en veileder som er tilstede i egen kropp.Som har erfaring fra egen praskis og som har gode lærere i ryggen. Jeg har jobbet med nærværsøvelser i mange år og kan fort fange opp dine kroppslige reaksjoner.
Daglig meditativ praksis siden 2010 og egenerfaring med 3-4 dagers meditasjons retreat.

 Meditasjon er ikke et mål i seg selv. Meditasjon er et redskap til å gjøre oss mer nærværende, kjærlige og insiktsfulle. Til gagn for oss selv og verden rundt oss.
-Helen Gamborg

Mottatt undervisning:

 • Institutt for Kreativ Utvikling IKU -over 100 timer meditasjonsundervisning i et forløp på 5 år
 • Empatistjernen og Dzogchen 2013  med Jes Bertelsen og Marianne Walther.
 • Oppmerksomhet og Rigpa 2014 med Jes Bertelsen og Marianne Walther
 • Nærvær og meditasjon 2014 med Kian Slott Falck
 • Fordypet meditasjon med dobbelrettet bevissthetpraksis med Helen Gamborg 2013, og 2015
 • Dobbelrettet meditasjon Praksisdager med Helen Gamborg 2016
 • Meditation, yoga og hverdagens kreativitet med Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg – 2017
 • Syntese 2018 – 3 årig forløp  – med Helen Gamborg
 • Ud i det Blå – 2018 med Jes Bertelsen og Marianne Walther
 • Veien mot det inderste, forløp, Jes Bertelsen Vækstcenteret Nørre Snede 2021-2022
 • Meditation og hverdagens kreativitet, et forløp,  Peter Høeg 2022