Jeg kan tilby disse kursene:

Sorgmestringskurs

Sorg over å ha mistet noen man er glad i setter seg i kroppen.
Noen sier at tiden leger alle sår, det er ikke helt realiteten, men sorgen blir lettere å bære med tiden.
Man opplever at familie og venner forventer at man skal gå videre og man lager ikke lengre plass for det som er på innsiden og til tider er lammende smertefullt, selv etter mange år.

Dette kurset er for deg som kjenner at sorgen tar mye plass,
som kjenner sorgen som uforløst smerte i kroppen.
Dette kurset er for deg som kjenner at sorgen er innelåst i og ikke kommer til overflaten.
Dette kurset er for deg som ønsker å komme i balanse med sorgen din og ta den frem i lyset.
Vi skal la sorgen vise vei og se hva som skjer når vi jobber aktivt med den.
Vi skal ha fokus på sorgen – sammen skal vi finne nye sider.

Vi vil arbeide med selvutfoldelse og selvrefleksjon, kreative metoder, meditasjon og avspenning.

Underviser: Eva Marie Pleym
Diplomert kunstterapeut.
Privatpraktiserende kunst og utrykksterapeut siden 2013.
Har erfaring med mennesker i sorg og kriser gjennom mange år i Gravferdshjelpa Nordfjord.
Les mer om Eva Marie her

Kunstterapi-kurs

Dette kurset er noe som passer for alle. Det er jo også barns arbeidsmetode å formidle følelser gjennom kreativitet. Det er tilgjengelig for oss alle, selv om vi er voksne, vi trenger bare litt hjelp. Det er en veldig god måte å jobbe på, den naturlige måten. Jeg kan lage spesialtilpassede kurs/samarbeidstimer for barnehager, skoler ( barn og/eller ansatte) arbedsplasser, foreninger og andre grupper.

Det er spennende å jobbe i grupper og veldig nyttig. Kanskje dere har et aktuelt tema dere vil jobbe med eller vi finner et tema ilag. Tema kan feks være: Samarbeid, sorg, livsglede, selvverdi,sinne, det å være ulik og hvorfor vi er det, foreldrestruktur,bli kjent med barnet i oss, samliv, drømmer osv. Alle tema kan jobbes med. En trenger ikke ha noen tegne- eller malekvalifikasjoner.

Arbeidsformene er kunstterapi, drømmearbeide og meditasjon, enkeltvis eller samlet. Ring eller mail meg gjerne for kontakt.

Meditasjon/mindfullness

Vitenskap viser at hjerne og kropp slapper mer av med meditasjon, mer enn med vanlig hvile. Vi blir friskere, det er påvist gjennom forskning at meditasjon stimulerer immunsystem og hjerne. Meditasjon er en over 2000 år gammel tradisjon, som gir oss økt velvære og ro. En bedre kontakt med kroppen. Målet med meditasjon skal ikke være å løse noen problemer eller situasjoner. Men å være med ett med alt slik det er, en indre ro og aksept til ting som de er. Med deg selv som du er. Det vil gi en økt avslappelse i hele systemet ditt og bedre hjertekontakt.

Meditation er ikke et mål i sig selv. Meditation er et redskab til at gøre os mere nærværende, kærlige og indsigtsfulde, til gavn for os selv og den omgivende verden.
– Helen Gamborg


Forslag til kurs

Det kan være en kveld, flere kvelder, dag og helgekurs. Alt er mulig.

Vennekveld / klubb / foreninger

Introduksjon i enkle metoder for å få bedre kontakt med kropp, gjennom meditasjon og kroppsfokus. Hvordan en kan bruke det kreative utrykket for å finne livskraften, urkraften og lidenskapen. Her er mange tema vi kan jobbe med;

  • Ytre påvirkning; hvordan omgivelsene styrer oss. Matrialistiske krav osv hvordan holde kontakt med vårt indre -vår intuisjon og indre kraft.
  • Drømmespråket; hva vil underbevistheten fortelle oss gjennom drømmer, hvordan kan vi forstå dette bedre?
  • Meditasjon; det å finne roen i en hektisk hverdag er viktig, noen enkle tips og rutiner for en slik praksis.
  • Hjerte; vi er alle styrt av hjertekontakten, hvordan åpne opp å finne hjertets måte å kommunisere til oss. Lytte til intuisjonen vår.
  • Følelser; Hvordan forholde oss til alle følelsene som kommer og går uten å identifisere oss med hver og en av dem. Bruke dem konstruktivt istedet for negativt.
  • Lytte til kroppen; hvordan få bedre kontakt med kroppen og forstå hva den vil, meditasjon,kropsøvelser og kreativitet.
  • Livskraft, urkraft og glede; få kontakt ned i din egen kropp og oppdag en utømmelige kilde av kraft og kreativitet. Som igjen gir livsglede.

Arbeidsplasser

Meditasjon og samarbeidsteknikker-forståelse for hverandre = trivsel og effektivitet.

  • Hvordan er vi som mennesker?
  • Hvordan kan vi samarbeide enklere?
  • Lære oss å si fra og forstå andre bedre.

Meditasjon/mindfullness for god ro og balanse også på arbeidsplassen. Oppnå bedre arbeidsmiljø, mindre stress, sykefravær det vil resultere i bedre produktivitet i din bedrift- ved å gi de ansatte et kurs i mindfullness. Gjennom mer tilstedeværelse i arbeidshverdagen vil de ansatte i mye større grad fokusere på arbeidsoppgavene og bedre kvaliteten. Bedre tilstedeværelse vil være med på å ta bedre og riktige avgjørelser, ta bevisste valg. Dette vil gi bedre arbeidsglede som vil gi synlige resultater i din bedrift

Sorggrupper (familie,foreninger, andre)

Hvordan mestre sorgen, leve med den på en måte som er levelig. Barn, voksne ,eldre alle opplever sorg,sorg kan deles og jobbes med. Noe godt kan komme ut av det vonde. Dette er en annerledes måte å jobbe på enn du kanskje har prøvd før? God kroppskontakt er viktig når en går med sorg, meditasjon og fokus på kropp kan hjelpe. Kreative utrykk kan flytte følelsene UT av kroppen. Det vil gjøre godt.

Avkobling på Refvik

Meditasjon, ute, om været tillater det, gå Zen på stranden. Avspenningsøvelser. Stille kreativt arbeid for å finne roen og avslappelsen i en hektisk hverdag. Bare komme å være.

Barns kreativitet

I dag sitter barna mye inne på data og ser tv. De trenger hjelp til å finne sin indre kreativitet og kraft. Med kort meditasjon, dans og musikk, lar vi barna være kreativ med maling, natur m.m.


Er noe av dette interessant?  Send meg gjerne en mail så skal jeg sette sammen grupper eller avtale tid med eksisterende gruppe. Skriv litt om hva du kan tenke deg.

Underviser:
Eva Marie Pleym Lund